Veelgestelde vragen beukenhagen
Logo

FAQ!

Hieronder treft u een aantal antwoorden aan over vragen m.b.t. beukenhaag die regelmatig gesteld worden. Mocht een antwoord hier niet tussen zitten dan kunt u gerust contact met ons op nemen.

Over de benaming van de beukenhaag en haagbeuk.

Fagus sylvatica: groene beukenhaag.
Fagus sylvatica 'Atropunicea': rode beukenhaag.
Carpinus betulus: haagbeuk

Waarom is de rode beukenhaag duurder?

De rode beukenhaag is aanzienelijk duurder dan de groene beukenhaag. Wij krijgen die vraag dikwijls. Dit komt omdat het zaad voor rode beuken zeldzamer is. Door kruisbestuiving krijgen we ongeveer 50% groene en 50% rode beukenhaag.

Wat is de afmeting van beukenhaag die wij leveren?

De maten van de beukenhaag zoals wij die in de prijslijst vermelden zijn zonder de wortels meegerekend. Dus de hoogte van de plant zoals deze straks bij u in de tuin staat.

Waar moet ik op letten als de beukenhaag is afgeleverd?

Het is zaak om de wortels uit de wind en zon te houden. Vochtig houden en afdekken.Zo spoedig mogelijk planten.

Wat is beveerde beuk?

Beveerde beuken zijn op afstand geteelde beukenhaag. Dit zijn meestal de grotere maten.Dit betekend dat plant voldoende ruimte krijgt om zijtakken te ontwikkelen. Het resultaat is dat u meteen een mooie, volle beukenhaag krijgt.

Wat is het verschil tussen beukenhaag en haagbeuk?

De beukenhaag of Fagus sylvatica is herkent u het gemakkelijkste aan het glimmende blad met rechte bladranden. Het blad blijft in de winter aan de plant zitten, verdord en bruin verkleurd.In het voorjaar vallen de bladeren eraf als de knoppen gaan uitlopen. Daarom is de beukenhaag in de winter ook enigzins afgesloten.

De haagbeuk of Carpinus betulus, heeft donkergroen blad, met gekartelde randen en diepere getekende nerving. Bij de eerste vorst vallen de bladeren van de haagbeuk. De haagbeuk schiet in het voorjaar iets eerder in het blad dan de beukenhaag. En groeit sneller dan de beukenhaag.

Of er ook rode haagbeuk bestaat?

Nee, een haagbeuk is altijd groen, rode haagbeuk bestaat dus niet.

Hoe moet ik luis in een beukenhaag bestrijden?

Luis komt vaak voor in beukenhagen. Er zijn verschillende biologische middelen verkrijgbaar om de luis te behandelen. Als u langer wacht wordt het steeds moeilijker om de luis te bestrijden.Als de beukenhaag ouder wordt krijgt u steeds minder last van luis.

Wat is de beste tijd om te planten?

Beukenhaag met blote wortel kunt u van eind oktober tot mei plantenDe beukenhagen in pot gekweekt kunt u het hele jaar door planten dus ook in de zomer.

Hoe moet ik beukenhaag planten?

Om deze vraag te beantwoorden verwijzen wij u naar de pagina 'Beukenhaag planten'Hier krijgt u tekst en uitleg en enkele filmpjes.

Hoe vaak moet ik snoeien?

U kunt zo vaak snoeien als u wilt om een mooie strakke haag te krijgen. De regel is om 2 keer per jaar te snoeien, eind juni en september. Om verbranding van de onbedekte takken te verkomen kun u beter niet met warm weer snoeien.